Studeer je in het mooie Groningen en ben je op zoek naar inhoudsvolle avonden?  Dan is de studentenkring precies wat voor jou. De studentenkring in Groningen is een kleine, actieve kring waarin we samen (als studenten) nadenken over levensvragen rondom de Bijbel en het geloof.

Als christelijke student ontkom je er niet aan vragen over je geloof. Het is daarom belangrijk om je hierop te bezinnen en in gesprek te gaan met andere christelijke studenten over deze vraagstukken. 'Wat betekent geloof voor mij? Waarom geloof ik? Is het geloof rationeel te verklaren?' De studentenkring biedt een goede basis voor deze vragen. Naast bezinningsmomenten is er op de kring ook ruimte voor gezelligheid, een borrel of andere activiteiten.

Thema
Vaak starten we het seizoen met een kennismakingsavond. Deze avond is bedoeld om de groep beter te leren kennen en om na te denken over de onderwerpen/boeken die we gedurende het jaar willen bespreken. Op de eerste kringavond kiezen we vervolgens een boek, dat we het komende seizoen gaan behandelen. Afgelopen seizoen is het boek 'Ruim baan voor gerechtigheid' van Tim Keller behandeld.

Rooster
Vanwege de coronacrisis zal het aankomende seizoen er anders uit komen te zien. Het zal niet mogelijk zijn om de avonden bij iemand thuis te houden, omdat wij dan niet de anderhalve meter afstand kunnen waarborgen. Er is daarom besloten om de avonden in de grote zaal van de kerk te organiseren. De kennismakingsavond hopen we op woensdag 16 september 2020 te houden. De data voor de volgende kringavonden zul je persoonlijk via ons te horen krijgen. Uiteraard is alles nog onder voorbehoud. Mochten de adviezen vanuit het RIVM wijzigen, dan kan besloten worden om de kring alsnog niet door te laten gaan.

De Avonden
In de 'normale' situatie zag een kringavond er als volgt uit: om 18:30 uur eten we eerst samen en vervolgens beginnen we om 20:00 uur met kringen. Rond 22:00 uur sluiten we af en gaan we verder met een borrel (voor de mensen die hier in de gelegenheid voor zijn).
 
Lijkt het je leuk om te komen, en studeer je aan een hogeschool of universiteit? Schroom niet en meld je aan via het contactformulier.

 

 


Agenda

zondag 11 juni 2023 16:00
stud. J. Janse
zondag 18 juni 2023 15:30
ds. J. Beens
zondag 25 juni 2023 10:00
ds. G. van Manen
zondag 25 juni 2023 16:00
ds. G. van Manen